about-bg-01_hildegard

Hildegard Mandos

Professioneel muzikante, zang, (contra)bas, gitaar
muziekdocente / componiste / arrangeur

Muziek is Hildegard’s tweede natuur. Geboren en opgegroeid in Tilburg, en van jongs af aan wordt zij door muziek omringd. Als kind houdt Hildegard al van zingen en start ze met solo zingen in een kerkkoor. Tussen haar 9e en 14e jaar krijgt ze klassieke en jazz pianoles en speelt ze in haar eerste popbandje keyboard, samen met mijn broers en neven. Vanaf haar 16e pakt Hildegard de elektrische bas, en neemt de leadzang voor haar rekening in de band Foolish Heart. Met de jazz, Bossanova, Braziliaanse en popklanken, nemen zij het publiek mee in haar beleving en laat hen genieten van de muziek.

***

Vele optredens volgen in o.a.: het Amstelhotel in Amsterdam, Kasteel de Hooge Vuursche Kasteel Wassenaar, Okurahotel, Huis ter duin, diverse theaters, het bos, een oude papierfabriek, het oude Evoluon, buiten tijdens een concours Hippique, op stations, Rotterdam Cruise, Sail Amsterdam, Het Muiderslot, enz…

***

Samen met Chris Meijerink en Wijnand van Groesen die beiden studeerden aan het Brabants Conservatorium wint Hildegard in 1985 “De Zilveren Microfoon“ in Nijmegen en in 1986 winnen ze “Het cabaret der onbekenden” in Eindhoven.

***

Vanaf haar 30ste gaat Hildegard klassieke zanglessen volgen bij o.a. Froukje de Boer en Xenia Meijer en zingt stukken van Faure, Mozart, Schubert, Purcell en Mahler. In 2000 doet ze theaterconcerten met o.a. eigen nummers. Ze werkt samen met o.a. Leon van Eldik waarmee ze Frank Sinatra repertoire speelt en met Mario van der Linden ze op eigen wijze gearrangeerde Ierse muziek gecombineerd met een vleugje Zuid-Amerikaans. Naast de optredens geeft ze ook met veel plezier bas- en zangles. Met een rijk palet aan klanken, weet Hildegard haar publiek te raken.

***

In 2010 pakt ze haar wens weer op om eigen liedjes te maken en componeert die alleen of samen met Tonny Reuvers. Tijdens de boekpresentaties van o.a. Beitske Bouwman “Daan en Olivia” en Martina Hügli Boon “Leven in wat je doet”, verzorgt Hildegard solo optredens met haar eigen repertoire, waarbij ze zich laat inspireren door de schrijvers en ze het publiek mee weet te nemen in de wereld van gezongen verhalen.

***

Onder haar eigen naam (begin 2017), vervolgt Hildegard haar muzikale carrière met diverse professionele musici. Samen met hen en haar partner/man Richard van Dorland (geluidstechnicus) verzorgt zij een bijzondere muzikale beleving en met haar stem die krachtig en zacht tegelijk is, en haar levendige spel neemt ze je mee in haar muzikale wereld, gevuld met intense emoties.

top-effect-01

“Optreden”

Wil je mij boeken voor een optreden of festival? Leuk, ik hoor graag van je en natuurlijk krijg je snel een bericht terug.

#Bassiste #Zangeres #Zangles #Nootdorp

Check our Instagram photos.

Abonneer op mijn email nieuwsbrief

Ik hou je op de hoogte van mijn optredens en nieuwtjes.

Contact opnemen

Wil je reageren op mijn site? Leuk, ik hoor graag van je en natuurlijk krijg je snel een bericht terug.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search