Hildegard-media

Muzikale vrienden

Enkele gerenommeerde muzikanten waar ik regelmatig mee samen werk.

Afhankelijk van de wensen en soort gelegenheid zijn diverse samenstellingen mogelijk (solo, duo, trio of band).

Daniel de Moraes

Gitarist

Gitarist afkomstig uit Uruguay, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam.

Al ruim voor het afronden van zijn studie had hij zijn plek in de Nederlandse muziekwereld gevonden. Hij is veel gevraagd, omdat hij thuis is in alles wat Zuid-Amerikaans is. Speelde o.a. met Ivan Lins. Zijn muziek klinkt rijk en vol, zonder daarbij aan eenvoud te verliezen.

Tegenwoordig staat Daniel op het podium met grote musici uit de Nederlands jazz-scene.

Han Wouters

Drums / percussionist

Drummer, producer en drumdocent uit Oosterhout.

Na zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvak “slagwerk lichte muziek” en als bijvak piano speelde hij in verschillende bands waaronder “Casino” en begeleidde vele artiesten in binnen-en buitenland, o.a. René Froger, Anita Meyer, Lee Towers, The Platters en Marco Borsato. Was de vaste begeleider bij Rob de Nijs en geeft les op diverse muziekscholen.

Tevens werkt hij als freelancer vaak mee aan concerten/projecten en aan radio –, TV –en CD-producties van verschillende bands of artiesten. (o.a. Robert Long, Paul de Leeuw, Guus Meeuwis, Helmut Lotti, Simone Kleinsma e.v.a.) Kortom een veelzijdige drummer.

Jilian Jarad

Piano

Geboren in Nijmegen, studeerde Latin- en Jazz Piano aan de Wereld Muziek afdeling van het Rotterdams Conservatorium.  Sinds haar afstuderen in 1996  speel ze als freelance pianist met verschillende muzikanten en bands in binnen- en buitenland. Stijlen: Jazz, Brazilian, Latin, Caribbean en Gospel.

Naast het spelen ook actief als als freelance pianodocent / coach werkzaam.

Marius Tjon

Drums / percussionist

Marius Tjon (Tjong Tjong) is een veelzijdige drummer met een enorme schat aan ervaring, geboren in Suriname en heeft zich gespecialiseerd in Afrojazz, Afro Caribisch, Pop, Soul, R&B, Funkjazz en Latijns-Amerikaanse percussie. Heeft zijn muziek opleiding gevolgd op het Hilversums conservatorium in 1987/1988.

Speelde o.a. bij P i man, Fra-Fra sound, Fuzue, Humphrey Cambell & nog veel, heel veel meer.
Tevens docent AfroCaribische slagwerk aan de muziek school Zuidoost Holendrecht.

Door zijn soepele spel, en enorme ervaring een genot om naar te luisteren en te kijken.

Jina Sumedi

Piano / Accordeon / Zang

Jina Sumedi werd in 1968 in Nederland geboren. Ze heeft een Deense moeder en een Indonesische vader die in Londen samen trouwden.

Jina is pianiste, maar speelt ook accordeon, ukelele en melodica. Met haar energieke en vrolijke uitstraling is Jina een veelgevraagde muzikante met een zeer brede muzikale achtergrond en ruime levenservaring, wat terugkomt in haar natuurlijk vloeiende spel.

Jina is ook actief als arrangeur/componist/producent. Ze schreef soundtracks voor drie verschillende films en werkt momenteel aan haar vierde. Ze componeert ook voor het theater en verschillende CD-producties.

Richard van Dorland

Geluidstechnicus / Audio engineer

En “vierde” of “vijfde” bandlid

Richard van Dorland “Geluidstechnicus” met een muzikaal hart. Door vele muziekanten gezien als verlengstuk van de musici en muziekgroep. Met ruim 30 jaar theater en concert ervaring, een “gewaardeerde en gerespecteerde technicus” in de Jazz en lichte pop.

Zijn kracht is: aandacht voor elke muzikant, ruimte voor zijn/haar instrument, klank en het samenspel, dit geheel te vertalen naar een open en transparante geluidsbeleving voor de luisteraar, met oor voor detail.

Elk instrument krijgt zijn eigen plaats in het geluidsbeeld, met een natuurlijk klankbeeld en heldere balans.

Allen & Heath AVANTIS DX32 PRIME Richard van Dorland
Alcons Audio Solutions Richard van Dorland

Pieter Bast

Drums

Pieter Bast (1964), studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en is sindsdien een veelgevraagd sideman.

In de afgelopen 30 jaar heeft hij aan tal van projecten zijn medewerking verleend en samengewerkt met gerenommeerde musici uit binnen – en buitenland (o.a. Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Fay Victor, Hugh Hopper, Paul van Kemenade, Enrico Pieranunzi en Mike Mainieri ).

Hij wordt vaak in de pers omschreven als een melodische drummer die op subtiele wijze, stimulerend en gevarieerd begeleidend een perfecte balans heeft gevonden tussen ritmische vrijheid en swing.

Als docent slagwerk is hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, België en het Factorium Tilburg.

Femke Krone

Percussie / Zang

Een internationaal bekende top percussioniste, gewerkt met een groot scala aan bekende muzikanten uit binnen- en buitenland. Ze heeft in 2013 de award beste percussionist Benelux gewonnen.

Een grote passie van Femke is het geven van percussie workshops en percussie lessen/ clinics voor jong en oud door heel Europa, onder de naam Fun Beats. Werkt ook met veel verschillende DJ’s en heeft verschillende cd producties op haar naam staan.

Vast staat dat Femke geboren is voor het podium en haar talenten koppelt aan een tomeloze energie en enthousiasme, een lust voor oog en oor!
 Het is bijna ondoenlijk om haar lange staat van dienst hier te vermelden, kijk daarom op haar site, volg Femke op Facebook, Instagram of Twitter.

Alain van Zeveren

Piano / Hammond B3

Belgisch componist, arrangeur, producer en uitvoerend muzikant. Na zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent concentreerde hij zich vooral op jazz en speelde hij met jazz-iconen als Dave Pike en Toots Thielemans.

Later werd hij lid van de pop-rockgroep The Radios, waar hij instond voor piano en accordeon.

Daarna legde hij zich vooral toe op het componeren, arrangeren en producen van muziek voor televisie, film en theater.

Ron Lezer

Gitarist

Haagsche sessie gitarist met Indische roots.
Al meer dan 35 jaar actief in div. bands en muziek projecten in het funk/soul/smooth- en fusion – jazz genre.
Speelde o.a. met: Chazzy Green (sax usa), Danny Lerman (sax usa), Eric Vloeimans (trumpet), Rinus Gerritsen (G. earring), Nicko Christiansen (livin blues), Philip Harper (trumpet usa), Big Band Licks & Brains – Rolf Delfos, John manuhutu – Massada, en de Will Matla blues band.

Peter Verbraken

Gitarist

Door de jarenlange ervaring met tientallen orkesten zoals Lou Roman, Caravelli en vele anderen is Peter nu nog steeds een veel gevraagde live- en studiogitarist/bassist in binnen- en buitenland.

Hij begeleidde gedurende zijn ondertussen reeds dertigjarige carriere meer dan 300 artiesten.

Gedurende vele jaren was Peter ook lid van enkele modelgroepen voor “Jeugd en Muziek” waardoor vele jongeren in contact kwamen met de geschiedenis van zowel de pop- als de jazzmuziek.

Andy Pormes

Drums / percussionist

Interesse in muziek was er al heel vroeg. In het muzikale gezin waarin hij opgroeide was altijd muziek te horen, en er werd ook veel muziek gespeeld en gezongen.

Door zijn brede muzikale smaak, en ervaring in het spelen van verschillende muziekstijlen zoals : jazz, pop, wereldmuziek en kleinkunst, is hij een veelzijdige drummer / percussionist met een vloeiende stijl.

Studeerde in de 80’s op het conservatorium Rotterdam.

#Bassiste #Zangeres #Jazz

Check our Instagram photos.

Abonneer op mijn email nieuwsbrief

Ik hou je op de hoogte van mijn optredens en nieuwtjes.

Contact opnemen

Wil je reageren op mijn site? Leuk, ik hoor graag van je en natuurlijk krijg je snel een bericht terug.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search